Jump to content


Photo

plz help


2 replies to this topic

#1 bzzx

bzzx

    Rookie

  • Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 06 September 2011 - 04:43 PM

ok here's my problem....I downloaded x-com total pack ( ufo defense & tftd )...then I found out xcomutil...which I got with total pack...it's automaticlly installed with total pack....I thought great thing...until I try to set it up...:S

I opened xcomutil, set up some setting, run it...everything went fine until my first land battle was over...at the end of the battle, at that green screen (sry I forgot how it's called) game freezes...

I tred changing the settings in xcomutil, but even with just improved base all is the same...I tried other ufo game edition (gold, collector's edition) but gold edition I coudn't even run (can't make it work)....and complete edition has a blinking screen...I tried disabling directdraw acceleration, I tried combo patch, UFO loader, I upgraded my driver to the lateset, I tried with dosbox...what ever I could find on google, I tried...

so here's the problem...

When ever I try to set up something besides original game, I get error or game freezes after first battle...

And, yes i followed instruction of the installation to the bitter end...

I'm running xp professional 5.1, ati radeon card, enough ram memory :D , and I have X-com Total pack V1.8, Gold Edition and Collector's Edition...so plz help

p.s. for me all 3 packet are the same, I just want to know how to set up that xcomutil to work :D

#2 keybounce

keybounce

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 12 posts

Posted 06 September 2011 - 06:39 PM

ok here's my problem....I downloaded x-com total pack ( ufo defense & tftd )...then I found out xcomutil...which I got with total pack...it's automaticlly installed with total pack....I thought great thing...until I try to set it up...:S


First question: Where can you get this? Last time I checked, the only place to buy UFO was on steam, and I don't run windows inside QEMU. (Poor 1.42 G4 :-).

I opened xcomutil, set up some setting, run it...everything went fine until my first land battle was over...at the end of the battle, at that green screen (sry I forgot how it's called) game freezes...


Ok, lets try something. Run xcusetup again, and this time, when prompted for "Do you want to see xcomutil messages after combat", say no. See if that solves anything.

#3 bzzx

bzzx

    Rookie

  • Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 06 September 2011 - 07:00 PM

ok I managed to set up UFOLoader...had blinking screen problem...resolved that by shuting down all unnecessary programs...now after 12 hours of pain I'm going to finally enjoy...

as for xcomutil I already try that, and it didn't help...I tryed without map changes also it didn't help...read above...with just improved base set to YES it freezes...:S



Reply to this topic