Jump to content


Photo

Enemy Unknown (ce) Et Version 28/03/2005


286 replies to this topic

#51 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 23 July 2004 - 01:25 PM

The scientist bug is fixed for me. :b: I'll post if I have any problems, though hopefully I won't. :)

Master Maniac: Not sure what you can do. :(

#52 The Master Maniac

The Master Maniac

    Captain

  • Xenocide Recruit
  • 442 posts

Posted 23 July 2004 - 01:43 PM

...ah well. I can just go for the xcomutil patch... So much for researching everything in a couple of months...

#53 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 27 July 2004 - 06:45 AM

So... Does this fix works or not??

Btw, the garbled graphics is a problem with video vertical synch, you might want to use a loader (like ldr_xcom1.exe), it worked for me...
Haven't tried the patch though...

*Edit*
HEre's a good troubleshooting thread:
http://www.xcomufo.c...p?showtopic=366

Enjoy! :wave:

Edited by Paladin, 27 July 2004 - 06:58 AM.

"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#54 j'ordos

j'ordos

    Alien Concept Task Force

  • Xenocide Artwork Department
  • 5059 posts

Posted 27 July 2004 - 07:11 AM

it works for most :)
"You can't trust your eyes if your imagination's out of focus" - Mark Twain
"The mind is like an umbrella, it functions best when open" - Walter Gropius
Posted Image
SNEKK BLOG U-LAR MEKHH! GAHGHH! RK!
GRRGH RGGHH SNORRTT GHACKHGG

Now presented in DoubleVision™ (where drunk)

#55 The Master Maniac

The Master Maniac

    Captain

  • Xenocide Recruit
  • 442 posts

Posted 27 July 2004 - 02:07 PM

Alright! That fix worked after all. Thanks a bunch.

#56 x0563511

x0563511

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 72 posts

Posted 29 July 2004 - 11:38 PM

Go to the directory its in and set every EXE and BAT file to win95 compatibility mode (compatibility tab). You have to do it one by one, cant select em all and set it (only sets the first one)... This fixed most of the crashes i was having (except for a random crash that happens anywhere from 30 min in to never)

#57 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 17 August 2004 - 08:11 AM

Well, it works like a charm to me, now if only Someone could point out to me where is the patch to get back the original DOS sound effects in the CE version...? :huh:
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#58 j'ordos

j'ordos

    Alien Concept Task Force

  • Xenocide Artwork Department
  • 5059 posts

Posted 17 August 2004 - 08:39 AM

Well, it works like a charm to me, now if only Someone could point out to me where is the patch to get back the original DOS sound effects in the CE version...? :huh:

<{POST_SNAPBACK}>

right here : http://www.xcomufo.c...?showtopic=4702, currently located a full 3 topics lower than this one :o
"You can't trust your eyes if your imagination's out of focus" - Mark Twain
"The mind is like an umbrella, it functions best when open" - Walter Gropius
Posted Image
SNEKK BLOG U-LAR MEKHH! GAHGHH! RK!
GRRGH RGGHH SNORRTT GHACKHGG

Now presented in DoubleVision™ (where drunk)

#59 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 18 August 2004 - 01:39 PM

Image gets too big vertically, it gets out below. Either with or without f0dder's loader.
Um, wait, I'm not sure if I got Gold instead Collector's edition. Does this solve the floater medic research bug in the collector's? (Oh, then I have Golds, well, I got gold from spanish site, then collectors because bad spanish, then back to gold with collector's lang files, so I'm running Gold. So if it solves floater I'll back to collectors. What a mess!)

Thanks

#60 Admiral Harkov

Admiral Harkov

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 113 posts

Posted 19 August 2004 - 11:09 AM

Well, I installed the collector's edition ,so I have what I had to sure. It has the problems mentioned.
So the question was (because it may have be confuse that message) if it solves the floater medic bug.
Thanks

#61 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 19 August 2004 - 11:36 AM

Was it the floater medic or the Sectoid medic that was buggy??
I don't remember wich one crashed the game... :huh:
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#62 Micah

Micah

    Colonel

  • [[Administrators]]
  • PipPipPipPipPip
  • 2285 posts

Posted 19 August 2004 - 01:28 PM

It's the floater medic.

#63 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 19 August 2004 - 02:54 PM

It's the floater medic.

<{POST_SNAPBACK}>

Damn!
And here I was avoiding stunning Sectoid medics... And capturing all the floater medics I could find... :boohoo:
Oh well, Guess I'll try both just to be safe :D

Thanks anyway ^_^
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#64 max

max

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 21 posts

Posted 19 August 2004 - 10:57 PM

Hi,

If you have a savegame that can repeat any crash please post (zip), thanks.

#65 Guest_Bach_*

Guest_Bach_*
  • Guests

Posted 22 August 2004 - 09:19 PM

Hi,

If you have a savegame that can repeat any crash please post (zip), thanks.

<{POST_SNAPBACK}>


Perhaps it has already been mentionned in the topic, but the game crashed directly after I have done a transfert of Engineers from a base to another.

Here's a link to the savegame:
http://leflou.dyndns...map2/GAME_1.zip

Thanks­.

Attached Files



#66 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 22 August 2004 - 09:45 PM

Now Engineers are bugged? Or do you mean Scientists?

I haven't had any problems with Engineers, either before or after the fix for scientists.

#67 max

max

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 21 posts

Posted 23 August 2004 - 02:11 AM

Hi,
engineers were bugged in earlier version, please try the latest version, thanks for posting the savegame.

#68 Bach

Bach

    Rookie

  • Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 23 August 2004 - 08:49 AM

I was using the version: ufoeuet_2004_07_21.zip

#69 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 23 August 2004 - 10:08 AM

That's the latest one.

Interesting. I have no problem with Engineers arriving at a base, but now that I think about it, I may not have actually transferred Engineers between bases. Let me try that.

#70 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 23 August 2004 - 10:14 AM

I get the bug too.

At least the problem is hitting the transfer button, not having them arrive at your base. You can get around it by just selling Engs you don't want at a base anymore. :)

#71 max

max

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 21 posts

Posted 23 August 2004 - 11:40 AM

thanks, fixed in 24 august version.

Edited by max, 24 August 2004 - 03:48 AM.


#72 EtherImp

EtherImp

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts

Posted 23 August 2004 - 10:15 PM

I have xcom1fix.exe, and this fix/patch that you have posted.. I run it through the xcom1fix.exe, just FYI.

I seem to be having a problem with proximity grenades. I can't completely confirm this but it seems everytime I throw a proximity grenade, they explode like regular grenades. (or perhaps smoke grenades?).. IE - They are not proximity! They just explode as if I had selected Fuse-0. I have not been fortunate enough to throw one on top of an alien or teammate so I cannot tell you if they are exploding or if they are simply a "smoke" version.. Either way, they are somehow bugged due to this program, as I had no problems with them previously.

Anybody else having this happen?

PS: Everything else works like a charm.
Overwhelmed as one would be, placed in my position.
Such a heavy burden now to be the 'one'.
Born to bear and bring to all the details of our ending,
To write it down for all the world to see.

But I forgot my pen!

#73 EtherImp

EtherImp

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts

Posted 25 August 2004 - 10:17 AM

PSS: I have confirmed it.. Proximity mines now act as smoke grenades... Strange. :\
Overwhelmed as one would be, placed in my position.
Such a heavy burden now to be the 'one'.
Born to bear and bring to all the details of our ending,
To write it down for all the world to see.

But I forgot my pen!

#74 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 28 August 2004 - 12:19 PM

hey max
what about merging your awesome work w/ Mok sound & music patch, can you give it a look?

thanx

#75 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 30 August 2004 - 11:47 AM

Yikes, bad bug with the prox grenades. You know, I was thinking I happened to be throwing them in the path of aliens an awful lot... :LOL:

Also, is it possible to add one more feature to ET? The way the game handles clips has always bugged me; while a clip with 1 shot left shouldn't show up again as a full clip like in the unpatched versions neither should a 34-shot Heavy Plasma clip vanish in to nothingness because one shot has been used.

So, is it possible to have the game determine what clips you get by adding up the shots remaining for each clip type, and dividing by the number of shots in a clip? (Rounding down, I guess; that doesn't really matter so much.) This would probably be pretty complicated, but it would be nice to not have the aliens waste a whole plasma clip you could have had by firing a single shot. :)

#76 SupSuper

SupSuper

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 2418 posts

Posted 30 August 2004 - 12:38 PM

Yikes, bad bug with the prox grenades. You know, I was thinking I happened to be throwing them in the path of aliens an awful lot... :LOL:

Also, is it possible to add one more feature to ET? The way the game handles clips has always bugged me; while a clip with 1 shot left shouldn't show up again as a full clip like in the unpatched versions neither should a 34-shot Heavy Plasma clip vanish in to nothingness because one shot has been used.

So, is it possible to have the game determine what clips you get by adding up the shots remaining for each clip type, and dividing by the number of shots in a clip? (Rounding down, I guess; that doesn't really matter so much.) This would probably be pretty complicated, but it would be nice to not have the aliens waste a whole plasma clip you could have had by firing a single shot. :)

<{POST_SNAPBACK}>

i believe the problem with changing the data that the game stores/saves (if that's possible) is that it could make regular x-com savegames not compatible with ET, and vice-versa. and we wouldn't want that, would we? ;)

too bad, now you will never know the ancient secrets of supsupers long gone avatar ;)

Posted Image

Posted Image

#77 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 30 August 2004 - 05:36 PM

I'm not sure this would be a problem for compatibility. The only change would occur in the end-of-battle calculation when determining what clips to award. I would imagine it goes through item-by-item looking for exhausted clips to delete while throwing the others in to the base inventory, which is quite different from the procedure that would be needed to add up partially-used clips and calculate how many full ones can be made out of them. So, as I said, it could be quite complicated to implement a change in this system.

However, since the only change would need to be in this calculation, not in how it stores clip location and status in the battlescape or in how it stores clip supplies in the geoscape, I doubt it would effect save compatibility.

#78 max

max

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 21 posts

Posted 31 August 2004 - 02:34 AM

About the proximity problem, will give it a look and correct it, you can use alien grenades primed to ~23? as proximity grenades meanwhile.

About Mok's work, okay when I get back into it I'll rip his work and stick it in the ET version (thanks in advance to 'Mok')

Kloreep, this can be done. Next time im working on it I'll add these features in.

#79 EtherImp

EtherImp

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts

Posted 31 August 2004 - 06:31 AM

About the proximity problem, will give it a look and correct it, you can use alien grenades primed to ~23? as proximity grenades meanwhile.

About Mok's work, okay when I get back into it I'll rip his work and stick it in the ET version (thanks in advance to 'Mok')

Kloreep, this can be done. Next time im working on it I'll add these features in.

<{POST_SNAPBACK}>


Yeah, I eventually got Alien grenades and started using them with ~23 instead, but for the first 10-15 missions of the game I was stuck with smoke grenades instead of proximity.. Fortunately my base wasn't raided.

Thanks for looking into it.
Overwhelmed as one would be, placed in my position.
Such a heavy burden now to be the 'one'.
Born to bear and bring to all the details of our ending,
To write it down for all the world to see.

But I forgot my pen!

#80 Guest_Tarby_*

Guest_Tarby_*
  • Guests

Posted 03 September 2004 - 05:05 AM

Been a while since I played xcom. Tried your patch, now what happens is that the screen is divided horizontally, with the game squashed in the top of the screen and garbled desktop at the bottom :crying:

#81 Guest_Tarby_*

Guest_Tarby_*
  • Guests

Posted 03 September 2004 - 05:06 AM

Been a while since I played xcom. Tried your patch, now what happens is that the screen is divided horizontally, with the game squashed in the top of the screen and garbled desktop at the bottom :crying:

<{POST_SNAPBACK}>

Forgot to say am using a 6800GT and Athlon 64 with XP SP2 latest drivers etc etc

#82 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 03 September 2004 - 05:27 AM

Been a while since I played xcom. Tried your patch, now what happens is that the screen is divided horizontally, with the game squashed in the top of the screen and garbled desktop at the bottom :crying:

<{POST_SNAPBACK}>

Forgot to say am using a 6800GT and Athlon 64 with XP SP2 latest drivers etc etc

<{POST_SNAPBACK}>


My apologies to everyone. Disabling direct draw accel worked. Just like it says in the FAQ :Blush: :Blush: :Blush:

#83 youngStar

youngStar

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 20 posts

Posted 21 September 2004 - 09:31 AM

why are there no location names on the world map?

#84 Admiral Harkov

Admiral Harkov

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 113 posts

Posted 23 September 2004 - 10:29 AM

The subtitle of the thread should include the date of the update, I think. Yeas! I know we'll know reading the thread, anyway.

#85 EtherImp

EtherImp

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts

Posted 23 September 2004 - 05:31 PM

why are there no location names on the world map?


Hit spacebar while looking at worldmap.. This toggles outlines on and off.
Overwhelmed as one would be, placed in my position.
Such a heavy burden now to be the 'one'.
Born to bear and bring to all the details of our ending,
To write it down for all the world to see.

But I forgot my pen!

#86 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 23 September 2004 - 06:40 PM

Or the [Tab] key, it toggles it also, as well as saving, for some reason... ^_^
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#87 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 23 September 2004 - 09:48 PM

Ahhh. I had noticed saving did it, but didn't know it was controllable; cool.

#88 EtherImp

EtherImp

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 189 posts

Posted 24 September 2004 - 04:09 AM

I think hitting just about any key toggles it on and off.. Spacebar, tab, and enter are just the 3 I know of off hand.. Try hitting a letter key (a b c d, etc).. Pretty sure it does the same thing.
Overwhelmed as one would be, placed in my position.
Such a heavy burden now to be the 'one'.
Born to bear and bring to all the details of our ending,
To write it down for all the world to see.

But I forgot my pen!

#89 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 24 September 2004 - 08:11 PM

Kind of annoying, that Saving messes it though...
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#90 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 24 September 2004 - 09:01 PM

Yeah, but if it can be restored with a key, it's not nearly as annoying as I thought. :)

#91 The Master Maniac

The Master Maniac

    Captain

  • Xenocide Recruit
  • 442 posts

Posted 24 September 2004 - 11:52 PM

Hmm, I had no idea. Thought it was a bug.

#92 Guest_ShootMe_*

Guest_ShootMe_*
  • Guests

Posted 26 September 2004 - 10:41 PM

Bugs, Mr. Rico, millions of them !

My ufo graphs go from 0 to 900,000,000 or so. To say the least, I can't tell where the aliens are landing now, the graph line is almost flat.

This started right after a mission where a sectoid threw a grenade at me and the game crashed to desktop.

#93 Paladin

Paladin

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1132 posts

Posted 30 September 2004 - 02:53 PM

Oh yeah, me too...
The max values are all messed up badly after some point (as yet unidentified)...
Then again, since I shoot down every and all UFOs, it's not all that bad :D
"You're just jealous because the voices in my head only talk to me."

"I only think this stuff up ..
then I have to write it down so it doesn't corrupt the rest of my brain.. "

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable.
There is another which states that this has already happened.
-Douglas Adams (The Hitchhicker's Guide to the Galaxy)"

#94 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 06 October 2004 - 01:02 AM

BTW, I just tested out Proximity Grenades, and they seem to work for me. They didn't explode after being thrown, and when I finally walked one of my guys up to one, it exploded and killed him as it should. ;)

#95 TheMikaus

TheMikaus

    Rookie

  • Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 08 October 2004 - 02:25 PM

I was wondering what you use to make the exe patches? I might have already posted this but I don't recall.

#96 Guest_Guest_Tim_*_*

Guest_Guest_Tim_*_*
  • Guests

Posted 11 October 2004 - 12:10 AM

Hey Max...Can I just say that the work you're doing here is ABSOLUTELY FANTASTIC! You are truely talented and we are very lucky that you are willing to put in this time and effort to make one of our favourite games even better...

Every post you make just blows me away...Some of these problems must be a pain in the donkey to find and fix...And yet you simply come back with "Problem fixed...Try the latest update."

You're awesome man. Keep up the great work. :)

#97 SupSuper

SupSuper

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 2418 posts

Posted 14 October 2004 - 02:13 PM

I was wondering what you use to make the exe patches?  I might have already posted this but I don't recall.

<{POST_SNAPBACK}>

you posted here ;)

too bad, now you will never know the ancient secrets of supsupers long gone avatar ;)

Posted Image

Posted Image

#98 Guest_Guest_*

Guest_Guest_*
  • Guests

Posted 14 October 2004 - 02:48 PM

I was wondering what you use to make the exe patches?  I might have already posted this but I don't recall.

<{POST_SNAPBACK}>

you posted here ;)

<{POST_SNAPBACK}>

heh. Thanks :)

#99 Kloreep

Kloreep

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 47 posts

Posted 22 October 2004 - 02:20 AM

I'm getting a weird score at the end of January. I'm posting it to see if you can find the problem UFO Defense is having, though hopefully it won't have too much effect on my game or any others like it; despite the bad monthly rating, the funding countries are all still happy.

Note that this save has had its soldiers edited; it could be my editor (ClarkWehr) messed something up rather than the program.

Attached Thumbnails

  • clp29.JPG

Attached Files



#100 SupSuper

SupSuper

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 2418 posts

Posted 22 October 2004 - 05:58 AM

I'm getting a weird score at the end of January. I'm posting it to see if you can find the problem UFO Defense is having, though hopefully it won't have too much effect on my game or any others like it; despite the bad monthly rating, the funding countries are all still happy.

Note that this save has had its soldiers edited; it could be my editor (ClarkWehr) messed something up rather than the program.

<{POST_SNAPBACK}>

maybe your score went so high that it went over the limit and thus became negative? (though in just 1 month, that's EXTREMELY impossible) :P unless max messed with the integer size.

Edited by SupSuper, 22 October 2004 - 05:59 AM.

too bad, now you will never know the ancient secrets of supsupers long gone avatar ;)

Posted Image

Posted Image



Reply to this topic