Jump to content


Photo

Welcome!


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 DaiShiva

DaiShiva

    Sergeant

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 25 posts

Posted 31 December 2003 - 12:51 AM

Welcome to this forum. Any sort of bug reports/feature requests for my map editor should be made here.

Latest version: 1.05
from http://www.daishiva.com/programs.shtml

#2 stewart

stewart

    Programming Department

  • [Xenocide Senior Members]
  • 10,528 posts

Posted 31 December 2003 - 07:25 AM

At XTC I've seen people posting designs for varoius map elements made with DaiShivas map editor. I'd like to encourage memebers here to do the same and post them in this forum.
Posted Image
I'm starting to like the heavy cannon more and more.

#3 Deathskull

Deathskull

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 439 posts

Posted 06 January 2004 - 04:26 PM

I cant open the map editor. I always get a message that says "The apllication failed to initialize properly (0xc0000135). Click on OK to terminate the application.".Am I doing something wrong?
USA Today has come out with a new survey: Apparently three out of four people make up 75 percent of the population.
- David Letterman

#4 DaiShiva

DaiShiva

    Sergeant

  • Moderators
  • PipPipPip
  • 25 posts

Posted 06 January 2004 - 10:11 PM

This was a problem in the beginning of the program's life, as seen here.

http://www.x-com.co....?showtopic=1136

I have never gotten .net off of the windows update, so i dont know what it installs. You can get the .net redistributable from here:
.net from microsoft

#5 Deathskull

Deathskull

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 439 posts

Posted 07 January 2004 - 06:29 AM

It works now, thanks.
USA Today has come out with a new survey: Apparently three out of four people make up 75 percent of the population.
- David Letterman

#6 Blood Angel

Blood Angel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 513 posts

Posted 02 August 2005 - 05:10 AM

Theres a strange bug. I made a 10x10 tile of a map using XBASE1, 2 and 3, and XBASES1 through something, and XBITs. now, whenever I save and look at another map for comparison, when I go back it's all garbled with different tiles. Look.

#7 Exo2000

Exo2000

    Colonel

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 1,009 posts

Posted 02 August 2005 - 04:44 PM

1) Tilesets are incompatible (You can only use the X-COM tilesets, or the TFTD tilesets - otherwise they'll go funny coloured)

2) Too many MCD entries. If you have any more than 255, your map will get garbled.
Posted Image

#8 Blood Angel

Blood Angel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 513 posts

Posted 03 August 2005 - 03:19 AM

So you can't mix and match tiles from XCOM with tiles from TFTD? Arse fez.

#9 Sporb

Sporb

    UFO2000 Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 739 posts

Posted 03 August 2005 - 03:37 AM

you could always 'borrow' tiles from each set and compile a new terrain file from them

#10 j'ordos

j'ordos

    Alien Concept Task Force

  • Xenocide Artwork Department
  • 5,059 posts

Posted 03 August 2005 - 06:48 AM

So you can't mix and match tiles from XCOM with tiles from TFTD? Arse fez.

<{POST_SNAPBACK}>

If you use Xcomutil's 'hybrid game' option, it converts the tilesets to the proper palette, so you can mix them.
"You can't trust your eyes if your imagination's out of focus" - Mark Twain
"The mind is like an umbrella, it functions best when open" - Walter Gropius
Posted Image
SNEKK BLOG U-LAR MEKHH! GAHGHH! RK!
GRRGH RGGHH SNORRTT GHACKHGG

Now presented in DoubleVision™ (where drunk)

#11 Hobbes

Hobbes

    UFO2000 Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 719 posts

Posted 12 August 2005 - 01:29 PM

So you can't mix and match tiles from XCOM with tiles from TFTD? Arse fez.

<{POST_SNAPBACK}>

If you use Xcomutil's 'hybrid game' option, it converts the tilesets to the proper palette, so you can mix them.

<{POST_SNAPBACK}>


IIRC, it converts them to the proper palette but you will get weird color results. For instance, when you use TFTD terrains on an UFO game, the colors will be completely weird because of the conversion.

#12 Blood Angel

Blood Angel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 513 posts

Posted 12 August 2005 - 01:50 PM

I can live with that, but I do have a query about MCD limits. I know if you have more than 253 MCDs assigned, it borks, but... does it only bork the tiles that are over the limit? i.e. if you had 300 tiles assigned, would it only bork if you tried to use tiles 254 through 300?

#13 Hobbes

Hobbes

    UFO2000 Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 719 posts

Posted 12 August 2005 - 02:06 PM

I can live with that, but I do have a query about MCD limits. I know if you have more than 253 MCDs assigned, it borks, but... does it only bork the tiles that are over the limit? i.e. if you had 300 tiles assigned, would it only bork if you tried to use tiles 254 through 300?

<{POST_SNAPBACK}>


I have no idea of what it would happen. On the original UFO if there's more than 255 node points (the RMP files), the program seems to simply ignore the excess nodes.

#14 Blood Angel

Blood Angel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 513 posts

Posted 12 August 2005 - 02:44 PM

Fair enough.

#15 Hobbes

Hobbes

    UFO2000 Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 719 posts

Posted 12 August 2005 - 02:54 PM

My advice is to not assign more than 253 mcd entries. From what I recall from my experiences in that matter, the game will either load up to 255 or it might replace the first tiles. In any case your maps might have serious problems later working.