Jump to content


Photo

Version 399 Bug


  • This topic is locked This topic is locked
28 replies to this topic

#1 mikker

mikker

    Artwork Department

  • Xenocide Artwork Department
  • 2,211 posts

Posted 15 February 2005 - 03:02 PM

I can't post the error, as it says an unknown exception occured. It happens on both DX and opengl. After the ogre option screen.

Edited by mikker, 15 February 2005 - 03:03 PM.

Some people say that dreams are a portal to the subconscious. If that is so, I am a very disturbed person.

the truth about scientology

#2 Meta

Meta

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 4 posts

Posted 15 February 2005 - 11:03 PM

Hello

First, I would like to congratulate all the Xenocide team, you're making an great job !!

I have two errors that pops when I try to start Xenocide

First
This application has failed to start because OgreMain.dll was not found. Re-installing the applicaiton may fix this problem.

Second
XENOCIDE EXCEPTION
FILE: \xenocide\xenocide\src\launcher\launcher.cpp
LINE: 107
SOURCE: WinMain
REASON: Unable to load application module: c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\system\system\xenoui.dll

Can you help me please ?
Thanks

Méta

#3 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 04:57 AM

Hello

First, I would like to congratulate all the Xenocide team, you're making an great job !!

I have two errors that pops when I try to start Xenocide

First
This application has failed to start because OgreMain.dll was not found. Re-installing the applicaiton may fix this problem.

Second
XENOCIDE EXCEPTION
FILE: \xenocide\xenocide\src\launcher\launcher.cpp
LINE: 107
SOURCE: WinMain
REASON: Unable to load application module: c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\system\system\xenoui.dll

Can you help me please ?
Thanks

Méta

<{POST_SNAPBACK}>


This looks weird. How do you run it? Using the shortcut from startmenu or just by double-clicking on c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\xenocide.exe? Somehow it looks as if your working directory is still c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\system....

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#4 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 04:59 AM

Hello

First, I would like to congratulate all the Xenocide team, you're making an great job !!

I have two errors that pops when I try to start Xenocide

First
This application has failed to start because OgreMain.dll was not found. Re-installing the applicaiton may fix this problem.

Second
XENOCIDE EXCEPTION
FILE: \xenocide\xenocide\src\launcher\launcher.cpp
LINE: 107
SOURCE: WinMain
REASON: Unable to load application module: c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\system\system\xenoui.dll

Can you help me please ?
Thanks

Méta

<{POST_SNAPBACK}>


This looks weird. How do you run it? Using the shortcut from startmenu or just by double-clicking on c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\xenocide.exe? Somehow it looks as if your working directory is still c:\Program Files\XenocideProgressRelease399\system....

Rincewind

<{POST_SNAPBACK}>


Update, I just checked: the shortcut is wrong. Either start xenocide using the exe file directly or edit the startmenu entry and remove the "/system" at the end of the working directory.

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#5 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 05:01 AM

I can't post the error, as it says an unknown exception occured. It happens on both DX and opengl. After the ogre option screen.

<{POST_SNAPBACK}>


Can you post all files ending in ".log" you have in the XenocideProgressRelease399\system as well as your system specs (especially graphics card and driver version) and your directx version (should be 9.0c).

Greetings,

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#6 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 05:05 AM

Hi,

for those who get an error about being unable to find OgreMain.dll or to load xenoui.dll:

The startmenu shortcut created by the installer is not right. Either start xenocide by clicking on the exe-file in the explorer or edit the shortcut and remove the "/system" at then end of the working directory.

Sorry for the inconvenience. Hope you enjoy the progress release anyway.

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#7 mikker

mikker

    Artwork Department

  • Xenocide Artwork Department
  • 2,211 posts

Posted 16 February 2005 - 07:27 AM

Radeon 9600 XT, 9.0c. ATI catelyst 4.12 driver.

Attached Files


Some people say that dreams are a portal to the subconscious. If that is so, I am a very disturbed person.

the truth about scientology

#8 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 08:00 AM

Radeon 9600 XT,  9.0c. ATI catelyst 4.12 driver.

<{POST_SNAPBACK}>

Hmmm, looks like FMod-audio is not being properly initialized. Beetle, can you take a look at this?
Are there any pecularities about your sound-setup mikker?

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#9 mikker

mikker

    Artwork Department

  • Xenocide Artwork Department
  • 2,211 posts

Posted 16 February 2005 - 08:43 AM

not really, it have worked with every single game i've used. I have had a few problems in the past, but they have been sorted out. (exept that the bass doesn't work)

I got a surround sound setup (5 speakers + bass).

Edited by mikker, 16 February 2005 - 09:18 AM.

Some people say that dreams are a portal to the subconscious. If that is so, I am a very disturbed person.

the truth about scientology

#10 Meta

Meta

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 4 posts

Posted 16 February 2005 - 08:58 AM

It works. Thanks a lot !

Méta

#11 Beetle

Beetle

    Programming Department

  • Xenocide Inactive
  • 350 posts

Posted 16 February 2005 - 02:11 PM

Hi.
It seams you have wrong fmod.dll version. Maybe you have older version of fmod.dll in your windows/system32 directory?

Rincewind:
Do you know how to force windows to change prioryty of .dll files ???

Beetle
Posted Image

#12 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 02:26 PM

Rincewind:
Do you know how to force windows to change prioryty of .dll files ???


That's whats called dll-heck :-)
Edit: Grrrr, stupid form doesn't let me spell the nice place where the devil lives, so replace heck with the right word...

From what my Visual Studio documentation says, it should first search in the current directory, but it appears its not doing that. So best bet for those cases with old fmod.dll would be to search for fmod.dll on the harddrive and to replace it with the one from xenocide...

Rincewind

Edited by rincewind, 16 February 2005 - 02:27 PM.

Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#13 mikker

mikker

    Artwork Department

  • Xenocide Artwork Department
  • 2,211 posts

Posted 16 February 2005 - 03:37 PM

hmmm...it won't screw up any other programs, will it?

Some people say that dreams are a portal to the subconscious. If that is so, I am a very disturbed person.

the truth about scientology

#14 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 16 February 2005 - 03:38 PM

hmmm...it won't screw up any other programs, will it?

<{POST_SNAPBACK}>


Just make a backup copy of the other fmod.dll, then you can test it, you can also try to copy fmod.dll from /system to . Might already be enough for the exe to find the right one.

Rincewind

Edited by rincewind, 16 February 2005 - 03:39 PM.

Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#15 mikker

mikker

    Artwork Department

  • Xenocide Artwork Department
  • 2,211 posts

Posted 16 February 2005 - 04:18 PM

indeed, copying it to the main folder fixed it. Thanks :)

Some people say that dreams are a portal to the subconscious. If that is so, I am a very disturbed person.

the truth about scientology

#16 ToeJoe

ToeJoe

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 6 posts

Posted 20 February 2005 - 05:08 PM

It works. Thanks a lot !

Méta

<{POST_SNAPBACK}>



Well, i still get second error Meta mentioned. I removed /system from working dir and now i got this :
Entry point not found.
The procedure entry point _ilSetInteger@8 could not be located in dynamic link library DevIl.dll
After pressing OK, i got again exception message mentioned before.

My Pc specs : athlon @2000mhz, 1GB Ram, Ati Radeon 9600/ catalyst 5.2, WinSrv2003sp1rc

Thanks for doing this project...... Like my amiga ufo rises again

#17 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 20 February 2005 - 07:29 PM

Mhhhh that is strange, sounds like a runtime link error. Maybe a problem with Windows Server 2003 SP 1??? Anyone with that operating system to check it?

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#18 ToeJoe

ToeJoe

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 6 posts

Posted 21 February 2005 - 01:12 AM

Mhhhh that is strange, sounds like a runtime link error. Maybe a problem with Windows Server 2003 SP 1??? Anyone with that operating system to check it?



Hello again. I just checked it on my second pc athlon2200/512/gf4mx440 with xp pro mce2005. The same as on server2003. What i did? My steps were :
1. I ran installer,
2. Changed working dir in shortcut.

What should i try next? :Brickwall:

#19 Guest_Azrael_*

Guest_Azrael_*
  • Guests

Posted 21 February 2005 - 06:50 AM

Hey, I get this error when trying to run Build 399

This application has failed to start because MSVCP71.dll was not found.  Re-installing the application may fix this problem.

I install it ok but when I close the installation window, it does not start right away as the first menu said, and if I try to run I get that message.

edit: here are my system stats:
AMD ATHLON 1200 MHZ
256 DDR RAM
Windows XP Professional
nVidia gForce5200 w/128 RAM

Edited by Azrael, 21 February 2005 - 06:52 AM.


#20 tzuchan

tzuchan

    Xnet Proof Task Force

  • Xenocide Creative-Text Departmen
  • 502 posts

Posted 21 February 2005 - 11:01 PM

as with previous versions, two files were missing... Had to go dl them myself...
MSVCP71.dll
MSVCR71.dll
tzuchan - the last sane CTD writer
- Writer of the Anti-Astyanax Gun CT
- Read my X-Com Profile
Main reason I've got no free time anymore:
Posted Image
Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today!

#21 Guest_Azrael_*

Guest_Azrael_*
  • Guests

Posted 21 February 2005 - 11:02 PM

where can I dl them?

#22 tzuchan

tzuchan

    Xnet Proof Task Force

  • Xenocide Creative-Text Departmen
  • 502 posts

Posted 21 February 2005 - 11:39 PM

www.dll-files.com

Also make sure you have directx9c
tzuchan - the last sane CTD writer
- Writer of the Anti-Astyanax Gun CT
- Read my X-Com Profile
Main reason I've got no free time anymore:
Posted Image
Be the Ultimate Ninja! Play Billy Vs. SNAKEMAN today!

#23 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 22 February 2005 - 06:42 AM

Thanks to let us know that we have to package those. We have the compiler installed, so we dont need to install those... ;) ... Next release we will put that file in the package.

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#24 Guest_Azrael_*

Guest_Azrael_*
  • Guests

Posted 22 February 2005 - 08:23 AM

Thanks, I dl them and copied the to the root directory. But, when running on directx, my screen shuts down, I hear the music but can't see a thing, and ALT+CTRL+SUPR, ALT+F4, ALT+TAB do not work, is that normal?, had to reboot to get out.

#25 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 22 February 2005 - 08:31 AM

Thanks, I dl them and copied the to the root directory. But, when running on directx, my screen shuts down, I hear the music but can't see a thing, and ALT+CTRL+SUPR, ALT+F4, ALT+TAB do not work, is that normal?, had to reboot to get out.

<{POST_SNAPBACK}>

Definitly not normal. Can you post all files ending in .log in your root-directory as well as system?

Thanks,

Rincewind

P.S: Does OpenGL work?
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.

#26 ToeJoe

ToeJoe

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 6 posts

Posted 22 February 2005 - 08:37 AM

I solved problem copying devil.dll into xenocide root folder. It's working now.

#27 Guest_Azrael_*

Guest_Azrael_*
  • Guests

Posted 22 February 2005 - 09:00 AM

Same problem in OpenGL.

Attached Files



#28 Guest_SF_lt_*

Guest_SF_lt_*
  • Guests

Posted 08 March 2005 - 07:16 AM

build 399 has only earth animation? no base construction? no ufos?
view is cool, but if take development time (years) into consideration, then wish to see more :)
this is only wish... strong wish...

#29 rincewind

rincewind

    Programming Department

  • Xenocide Programming Department
  • 541 posts

Posted 08 March 2005 - 08:35 AM

build 399 has only earth animation? no base construction? no ufos?
view is cool, but if take development time (years) into consideration, then wish to see more :)
this is only wish... strong wish...

<{POST_SNAPBACK}>


Since we are all doing this project in our spare time. Release data is "when it's done". Also, we are always in search of new people, so if you feel you can contribute, post in the recruitment center.
You might also want to take a look at the roadmap section at docs.projectxenocide.com to see how the project is getting along (will maybe make you feel the wait less long...)

Greetings,

Rincewind
Posted Image

I love boost!!! The next best thing since the invention of C++.