Jump to content


Photo

Yet another Win7/DosBox question


1 reply to this topic

#1 Hordriss

Hordriss

    Rookie

  • New Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 15 October 2012 - 02:06 PM

I'm trying to run TFTDB using Dosbox.

I'm using Dosbox 0.74, my machine is using Windows 7 Home Premium 64-bit, 1.65GHz dual core processor and 8GB RAM.

The main issue is the speed the game runs at. It's really slow and choppy. Can anybody suggest a way to make it work at a decent speed? It's frustrating cos I had it running perfectly on my old Vista machine.

Secondly, I've got music, but no SFX. Does anybody know how to sort that?

Dosbox config file pasted below:

# This DOSBox configuration file was automatically created by D-Fend Reloaded.
# Changes made to this file will NOT be transfered to D-Rend Reloaded profiles list.
# D-Fend Reloaded will delete this file from temp directory on program close.

# Command line used when starting DOSBox:
# -CONF "C:\Users\Kev\AppData\Local\Temp\X-Com 2.conf" -NOCONSOLE

# Config file for profile "X-Com 2"

[sdl]
fullscreen=true
fulldouble=true
fullresolution=original
windowresolution=original
output=surface
autolock=false
sensitivity=100
waitonerror=true
usescancodes=true
priority=higher,normal
mapperfile=C:\Users\Kev\D-Fend Reloaded\mapper.txt

[dosbox]
machine=vesa_oldvbe
captures=C:\Users\Kev\D-Fend Reloaded\Capture\X-Com 2\
memsize=16

[render]
frameskip=0
aspect=false
scaler=normal2x

[cpu]
core=normal
cputype=auto
cycles=fixed 3000
cycleup=500
cycledown=20

[mixer]
nosound=true
rate=44100
blocksize=2048
prebuffer=10

[midi]
mpu401=intelligent
mididevice=default
midiconfig=

[sblaster]
sbtype=sb16
sbbase=220
irq=7
dma=1
hdma=5
sbmixer=true
oplmode=auto
oplrate=44100
oplemu=default

[gus]
gus=true
gusrate=22050
gusbase=240
gusirq=5
gusdma=1
ultradir=C:\ULTRASND

[speaker]
pcspeaker=true
pcrate=44100
tandy=auto
tandyrate=44100
disney=true

[dos]
xms=true
ems=true
umb=true
keyboardlayout=US

[joystick]
joysticktype=none
timed=true
autofire=false
swap34=false
buttonwrap=false

[serial]
serial1=dummy
serial2=dummy
serial3=disabled
serial4=disabled

[autoexec]
@echo off
SET PATH=Z:\
keyb US 437
mount C "C:\Users\Kev\D-FEND~1\VIRTUA~1"
mount D "C:\Users\Kev\DOCUME~1\Gaming\xcom\X-COM2~1\"
echo.
D:
cd\
Z:\config.com -securemode > nul
TERROR.COM
exit

#2 Hordriss

Hordriss

    Rookie

  • New Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 15 October 2012 - 02:29 PM

Please ignore this. The problem seems to be running Dosbox through D-Fend reloaded - it won't let me change the configuration. Running it directly through just Dosbox seems to fix the speed issue.

I've still got no SFX, but I can cope with that as the games is now working at a decent speed.



Reply to this topic