Jump to content


Game Won't Start


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Guest_MichOrion_*

Guest_MichOrion_*
  • Guests

Posted 19 April 2003 - 09:40 AM

Help! The game won't start at all and this is the error in the Engine Report.txt, the other .txt file is empty. I try to start the game and the display goes plank for a moment and then the desktop reappears. I have a P4 2.0 GHz w/ 640 MB RAM and a Nvidia Geforce 2 MX/MX400. I'm also using Windows XP. I also just downloaded the latest driver from Nvidia. Screenies look good though.

-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.
-- Log Begin

Error found: Uknown error.

#2 MichOrion

MichOrion

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 2 posts

Posted 19 April 2003 - 09:46 AM

Now I'm registered!

#3 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 19 April 2003 - 11:24 AM

Try download the new NVidia Drivers...

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#4 MichOrion

MichOrion

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 2 posts

Posted 19 April 2003 - 08:40 PM

I also just downloaded the latest driver from Nvidia. 


Already tried that.

#5 Anthonius Runeblaze

Anthonius Runeblaze

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 36 posts

Posted 20 April 2003 - 09:42 AM

What version of DirectX are you using? The base that came with XP, or 9? Give 9 a go if you haven't already, and also try turning off any graphical enhancements you may have turned on in the GeForce control panel in Display Properties. If you've overclocked your card, try clocking it down again.
Amidst the blue skies, a link from past to future, the sheltering wings of the protector... The flames of hatred scorch the skies, igniting Gaia's funeral pyre...

#6 Guest_CaptainCharisma_*

Guest_CaptainCharisma_*
  • Guests

Posted 02 May 2003 - 09:41 PM

Im having the same problem.
Think it might be Win XP?

#7 Cubik

Cubik

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 270 posts

Posted 03 May 2003 - 01:42 AM

I'm running WinXP and I'm not having any problems at all, so I guess it would have to be something else.

#8 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 03 May 2003 - 08:45 AM

If you use XCom (a standard procedure is to deactivate graphics card acceleration), try check if you have the graphic card acceleration activated...

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#9 Guest_problem_*

Guest_problem_*
  • Guests

Posted 06 May 2003 - 04:09 PM

I am running Win98. But I have a same problem.

#10 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 07 May 2003 - 02:22 PM

That dont help, i need to know the exact problem... complete system specs (even VideoCard manufacturer if posible, the detailed the list, the most we can do)...

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#11 CaptainCharisma

CaptainCharisma

    Sergeant

  • Forum Members
  • PipPipPip
  • 55 posts

Posted 07 May 2003 - 05:43 PM

Ok, its working now. And al i have to say is WOW. It is INTESNSE !

Very cool anyway, to get it working (see my problem above), download the lateest drivers. I thought that i had the latest drivers before, but as it turned out, i didnt. Also make sure the drivers you use are not the WHQL certified, as microsoft is full of shyt, and it will nto harm your computer. Like i said my video card is a Nvidia Everything, that is it contains the GeForce2 MX 400 chip. Download the specific latest drivers for your OS. make sure its for your SPECIFIC OS ! I think the drivers i had before are what were carried over from my WIN98 when I upgraded to WinXp

-CC

Hope that helps....

#12 revenant4

revenant4

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 204 posts

Posted 08 May 2003 - 07:22 AM

This has got to one of the biggest problems facing the alpha testers...the Drivers...I had the exact same problem w/ my NVIDIA card...it turns out I was using the Microsoft approved version and it would not work w/ Xenocide...then I tried the version that my Video Cards Manufacturerer (MSI) releases and they also didn't work...then I went to www.nvidia.com, downloaded their latest driver and everything works perfectly...anyone having problems w/ Xenocide not starting should try to upgrade video drivers right away...

#13 Anglachel

Anglachel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts

Posted 09 May 2003 - 05:23 PM

I have the same engine report as the first post in this thread and it won't start.
I have:
Intel® 82845G/GL Graphics Controller
I got recent drivers for the card today from Intel
Windows XP
2 Ghz Celeron
128 Ram(I think)

Any suggestions?

#14 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 11 May 2003 - 03:46 PM

I have the same engine report as the first post in this thread and it won't start.
I have:
Intel® 82845G/GL Graphics Controller
I got recent drivers for the card today from Intel
Windows XP
2 Ghz Celeron
128 Ram(I think)

Any suggestions?

I havent heard of Intel video cards moving to the programmable vertex and fragment front, so it is unlikely that they support those advanced features...

Greetings
Red Knight

Edited by red knight, 11 May 2003 - 03:48 PM.

Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#15 Anglachel

Anglachel

    Captain

  • Forum Members
  • PipPipPipPip
  • 182 posts

Posted 25 May 2003 - 03:56 PM

I have the same engine report as the first post in this thread and it won't start.
I have:
Intel® 82845G/GL Graphics Controller
I got recent drivers for the card today from Intel
Windows XP
2 Ghz Celeron
128 Ram(I think)

Any suggestions?

I havent heard of Intel video cards moving to the programmable vertex and fragment front, so it is unlikely that they support those advanced features...

Greetings
Red Knight

Hey Red Knight,
What about the Mad Dog Predator MX 440 8X GeForce4 64MB AGP Graphics Card? Know anything about that cards support?

Edited by Anglachel, 25 May 2003 - 03:57 PM.


#16 red knight

red knight

    Xenocide Project Leader

  • Xenocide Inactive
  • 3,310 posts

Posted 25 May 2003 - 04:18 PM

I have the same engine report as the first post in this thread and it won't start.
I have:
Intel® 82845G/GL Graphics Controller
I got recent drivers for the card today from Intel
Windows XP
2 Ghz Celeron
128 Ram(I think)

Any suggestions?

I havent heard of Intel video cards moving to the programmable vertex and fragment front, so it is unlikely that they support those advanced features...

Greetings
Red Knight

Hey Red Knight,
What about the Mad Dog Predator MX 440 8X GeForce4 64MB AGP Graphics Card? Know anything about that cards support?

You said it all, a GeForce 4 MX 440 Chipset, with AGP 8X, 64MB... If you are going to buy it, i suggest to change the motherboard if it doesnt support AGP 8X. Take in mind that the MX Chipsets is the low end of NVidia (lowest now), if you are serious about buying a graphic card (and have the money) go to a Radeon 9100 AGP 8X or a NVidia GeForce 4 Ti 4200. Radeon is a little less fast than GF4 Ti, but it is a good choice because of its reduced price... for prices check at Pricewatch. If you are asking because of you want to know if Xenocide will support it, the aswear is yes (now) who knows in 2 years from now... If you have any question just drop me a PM...

Greetings
Red Knight
Sourceforge Nick: flois - Federico Andres Lois
Visit my blog at: flois.blogspot.com

Posted Image

Pookie cover me, I am going in.

#17 Jecrell

Jecrell

    Squaddie

  • Forum Members
  • PipPip
  • 8 posts

Posted 27 May 2003 - 02:46 PM

Being another person who can't seem to run Xenocide because of his card. Is there any chance the programmers are planning on somehow spreading over this certain boundry because thats a pretty powerful card to have, and not everyone has the Geforce 2 or higher.

-Jecrell

#18 Micah

Micah

    Colonel

  • [[Administrators]]
  • PipPipPipPipPip
  • 2,290 posts

Posted 28 May 2003 - 12:16 PM

We should point out a few things to you. First of all, the geforce4 may be a powerful and expensive card, but the geforce2 is not. You can buy a geforce2 mx400 32mb for $28 right now (after shipping). Second, the geforce2 line of card has been around for a couple of years already. Third, we are hopeing to finish Xenocide around the end of 2004, which means that the geforce2 will be even older and cheaper and you can probably get a geforce4 for $20.