Jump to content


Xp Gold Edition


8 replies to this topic

#1 Guest_popans_*

Guest_popans_*
  • Guests

Posted 23 November 2006 - 10:15 AM

Hi,


I’ve installed the XP-Version of good old UFO. The game starts probably, using either one of the exe-Files.
But if I start a new game it's impossible to enter a base name. There is only a (very) fast flushing cursor, but no reaction the any keyboard input. (Neither letters nor Enter/ESC..).

Same problem if I load a saved game.

Interesting:

The game WORKS PROBABLY if I start Windows in "save mode". Of course the sound doesn’t work then.

I tried the game on another PC. There no problem occurs.


How can I use the game on my PC?

(WIN XP HOME)

Thanks for any help

#2 Guest_popans_*

Guest_popans_*
  • Guests

Posted 23 November 2006 - 12:54 PM

same Prob!

no sollution :(


http://www.xcomufo.c...?showtopic=2368

#3 Guest_popans_*

Guest_popans_*
  • Guests

Posted 25 November 2006 - 03:10 PM

I REALLY like to play the game!


PLZ

#4 SaintD

SaintD

    Captain

  • Xenocide Recruit
  • 195 posts

Posted 25 November 2006 - 05:56 PM

I REALLY like to play the game!


PLZ



Try the Dos Version. Everything you need to know is in this thread. If it's slow, find the part about changing the dosbox.conf file. Be sure to set core=dynamic.

#5 NKF

NKF

    Commander

  • [Global Moderators]
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,798 posts

Posted 26 November 2006 - 01:29 AM

I'll bet that this problem happens with all text entry, and not just with the base name entry.

What sort of keyboard are you using? I have this very same problem as well on my slightly older PC, but UFO CE works fine on my XP machine.

edit: Just to clarify, I'm wondering if your keyboard is either serial, ps/2 or USB. I don't think this should be the cause of the problem, but it doesn't hurt to cover all the bases.

- NKF

Edited by NKF, 26 November 2006 - 01:30 AM.

Lord High Generalissimo Ruler Supreme of Norm's Anti Pedant Society (NAPS).

Number of members: 1

#6 Guest_popans_*

Guest_popans_*
  • Guests

Posted 26 November 2006 - 02:59 AM

Yes, it's all text entry. I can't enter anything. I'm using a Laptop. (Like the guy in the other thread)

I can try to plug in a normal Keyboard. Maybe this works...
But why does it work in safe mode?

I will now try differnt Keyboard drivers.

#7 Guest_popans_*

Guest_popans_*
  • Guests

Posted 26 November 2006 - 05:55 AM

Done it! :D


It's a problem with: IXPLORE.EXE


If I close the process the game runs probably.


Maybe anybody knows the reason?

#8 SaintD

SaintD

    Captain

  • Xenocide Recruit
  • 195 posts

Posted 30 November 2006 - 06:30 PM

Done it! :D


It's a problem with: IXPLORE.EXE


If I close the process the game runs probably.


Maybe anybody knows the reason?


Do you really have IXPLORE.EXE or is it IEXPLORE.EXE?

if you have IXPLORE.EXE This is an undesirable program.

This file has been identified as a program that is undesirable to have running on your computer. This consists of programs that are misleading, harmful, or undesirable.

It is a piece of malware, you should immediately run an antivirus and antispyware program.

Edited by SaintD, 30 November 2006 - 07:33 PM.


#9 Unique

Unique

    Rookie

  • New Forum Members
  • Pip
  • 0 posts

Posted 02 January 2008 - 03:32 PM

EDIT: It has something to do with internet browsers. Make sure they are ALL off!

Edited by Unique, 12 January 2008 - 03:53 AM.




Reply to this topic